Wednesday, July 18, 2012

Cartofi gratinati


Cartofi gratinati

2 kg cartofi
6 oua fierte
200 g faina
200 g unt
200 g smintina
300 ml lapte
1 ou pentru gratinare
sare.


Mod de preparare:

Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare. Dupa fierbere, se racesc, se curata de coaja, se taie rondele si se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Ouale se curata de coaja si se taie rondele. Faina si jumatate din cantitatea de unt se incorporeaza in laptele fierbinte si se fierb impreuna cca 30 minute, dupa care se adauga smintina si se rastoarna in tava cu cartofi.

Se amesteca componentele, se ia jurnatate din compozitie in alt vas, iar jumatatea ramasa in tava se niveleaza, si se asaza stratul de oua fierte si compozitia ramasa, iar deasupra oul batut spuma si restul de unt; se introduce tava la cuptor pentru gratinare. Cind sint gata, se scoate tava si se portioneaza cu paleta in farfuria sau pe p!atoul de servire.